Saffransrisotto, stekt lax och cocktailtomater i ugn

Blev tipsad av en kompis om en ny utmärkt rätt och sen ramlade receptet ner för min brevlåda, tack hemköps mattidning! Ändrade lite i receptet baserade det på ingredienser som fanns hemma...

Ingredienser för två pers:
1,5 dl risottoris (ex. Avorio)
1/4 paket saffran
1/2 lök
25g riven parmesanost
250g cocktailtomater
2 st laxbitar
1 dl vitt vin
1/2 l buljong

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och halvera cocktailtomaterna, ställ dem på en plåt. Salta de lite och låt de stå i ugnen i cirka 30 minuter. Hacka och fräs lök i olivolja utan det får färg, tillsätt sedan ris. Börja med att tillsätta lite vin, sen saffran. Sen börjar risottoprocessen när man har i lite vätska i taget medan man rör om till riset fått den krämiga konsistensen med en liten kärna i mitten. Blanda då i parmensan och smaka av med salt och peppar. Stek på laxen i cirka fem minuter på varje sida och servera sedan på risotton med cocktailtomaterna!!!

Jättegod vardagslyx!!!


RSS 2.0