Snuskiga mandariner

Min mamma har under flera års tid poängterat faktumet att jag skalat mina frukter på ett snuskigt sätt. Inte är det själva skalförfarandet hon syftar på utan själva resultatet av denna. Jag är av åsikten att det i själva verket är det mest överlägsna sättet att skala en mandarin på eftersom man får allt skal i ett stycke och slipper skalskyffling. Formen på skalbiten liknar dessutom mer en elefant än någonting annat...


En lång lördagskväll R.I.P. Elise och Buck

Jag fick än mer feeling, efter att sörjt mina surdegars död efter mina sommartrips har mitt sinne inte pallat med bakningen. Det är inte samma sak utan Elise, mitt ettåriga rågsurdegsbarn eller Buck, vetemjölssurdegen. Men saknaden efter gott bröd är än större varför tiden att gå vidare med livet och börja om på nytt har kommit.

 


I en gammal sluten plastburk med sönderriven etikett där det en gång stått "handskalade räkor" sker miraklet. 200 gram russin, 400 gram ljummet vatten och cirka en matsked grekisk Lidl-honung är det obefruktade ägget som om några dagar ska blandas med rågmjöl och bli mitt nya rågsurdegsbarn, men vad ska hon/han heta? I vildjästfasen är der svårt att säga...

 

 

 


This is why I'm hot

Idag körde jag en sköninglördagsmiddag, kl. 21 någonting tog ett tag att tina färsen. Tänkte bränna bort min never-ending förkylning med stark mat. Det blev chili con carne, en väldigt het sådan. Njöt verkligen av matlagningen, bossa nova i bakgrunden och ett glas rött i handen. Ah, härligt pretto

Ingredienser:
500 gram köttfärs
1 gul lök
2 chilifrukter
1 burk krossade tomater
2 matskedar tomatpuré
1 burk vita bönor
2 vitlöksklyftor
Tabasco
Chilipeppar
Paprikapulver
Salt, peppar

Tillbehör:
Une baguette
Gräddfil
Avokado

Stek köttfärsen, tillsätt hackad lök och de finhackade chilifrukterna (jag körde med fröna, ville ha den het). Låt få färg, tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré vitlök och krydda. Avsluta med bönorna så att de inte blir mjuka, vill ju ha lite tuggmotstånd.

*slutligen rekommenderar jag att man inte kliar sig ögat efter att man hackat the chili... The pain.

 

 

Chili con carne och Schulman show, kan det bli bättre


RSS 2.0