Banan- och chokladpancakes

Jag är en sann periodare, framförallt när det gäller mat. I våras var jag en riktig sucker för alla typer av pannkakor men sedan i somras så gick det i princip tre månader utan att slå ihop en enda pannkakssmet. Den här veckan gör pannkakan en stark comeback. Bjöd några vänner på frukost och gjorde amerikanska kokospannkakor som blev jättefina. Idag kände jag äventyrsandan och gjorde amerikanska bananpannkakor med kakao, hade extrema chokladcravings.
 
Inte godaste jag ätit, svårt att kombinera med någon sylt men fan har man cravings så är det ändå gött och köket luktar jag ju fantastiskt.
 
Ingredienser:
2 msk smällt smör
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
1,5 msk kakao
2,5 dl mjölk
2 mosade övermogna bananer
 
Smält smöret och blanda snabbt med ägget så att ägget inte stelnar. Blanda de torra ingredienserna för sig och varva sedan mellan dem och mjölken. Avsluta med att tillsätta bananmoset. Stek i smör, man vet att man ska vända på dem när de fått en bubblig yta.
 
 
 

Kolasnittar


Nu när plugget är back on är även sockerberoendet igång. Det innebär att det blir bakning till höger och vänster, för tillfället har jag snöat in på småkakor och följaktligen bakades kolasnittar.

Ingredienser:
100 g smör rumstempererat
1 dl socker
2 msk sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Jag gjorde hela i min kökshjälpsmaskin började med att vispa smör, strösocker och sirap poröst. Blanda sen alla torra ingredienserna för sig för att sedan vända ner det i smeten. Dela sedan degen i två delar och tryck ut till två längder på ett bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 minuter. När du tagit ut dem låter du dem svalna innan du skär dem på snedden. Avnjut med en kopp kaffe till eftermiddagsfikat!


RSS 2.0