Gulasch

GULASCH!


Stekte en gul lök,vitlök, paprika och sedan hade jag i köttet och kryddade med salt, peppar pch massor av paprikapulver! Sedan morötter, buljong, paprikapuré, dijonsenap, oxfond. Typ så. Lagerblad också. Med kokt potatis och kokt palsternacka och en klick créme fraiche!

Yummy for my tummy!






Basilikapuckar

Då och då försöker jag att äta vegitariskt, av lite olika anledningar, så jag hade köpt hem basilikapuckar. Små fina saker som går snabbt att göra (eftersom det är helfabrikat). Med lite hederlig kokt potatis blir det smarrigt. Äter kokt potatis på tok för sällan kom  jag fram till när jag försökte minnas när jag hade köpt de små knölarna. Tillbehören blev en cremé fraiche-baserad sås, smaksatt med fransk senap och sambal olek, samt rårivna morötter & zuccini med en skvätt citronsaft över. Smarrigt!


Till lunch gjorde jag avocadosoppa, men som jag helt glömde att fotografera eftersom att den var så himmelsk. Och enkel. Koka upp ½ liter hönsbuljong. Ta två avocado och mixa med den något svalnade vätskan och MIXA! NomNomoNomNom! Slängde på mina sista krutonger också. 




Järpar med Matvete



Tänkte att jag skulle testa matvete. Ska ju vara bra, eller bättre, på alla sätt jämfört med ris och pasta och grejer. Ser mest ut som dränkta kalaspuffar kan jag tycka, men gott var det!


Till matvetet (blandade i lite stekta morötter, rödlök & röd paprika) blev det järpar (smaksatta med sambal olek) och sås (lika delar creme fraiche och paprikapuré). Goda grejer snackar vi om! Nyttigt (kanske inte såsen) och går rätt snabbt att svänga ihop. Bästa är att man alltid kan trycka ned saker man har hemma. Min typ av matlagning.


quinoasallad




Idag blev det Quinoa! I salladen hade jag i allt jag hade hemma, det vill säga lök, zuccini,
vita bönor, tomat, soltorkade tomar, sugar snaps, ruccola och krutonger. Med helstekt kycklingfilé som jag sedan skivade upp. Gott och nyttigt! Likså tyckte min man. Fantastiskt.

Smoothiefrukost

Sedan jag fick en mixer i julklapp har jag varit sugen på att mixa saker. Sist blev det att jag gjorde kycklingsfärs på kycklingfiléer (blev kycklingbiffar med kokos och mozarella och couscous. Sedan ingefärsröra till).

Men imorse kände jag att det blivit dags för smoothie! Hallon, youghurt och mjölk - Mixa! Gott som tusan. Såklart en knäckemacka till (älskar knäckebröd) med mjukost.




kaffe

Det mesta i livet känns bättre när man får dricka kaffe ur en fin mugg. 
Äkta vara direkt från Disney's butik i London.



Ekströms chokladmousse


Eftersom att jag deltar i diverse testpaneler, så har det blivit så att jag ska testa ekströms nya chokaldmousse. Så efter att knegat (spelat Zelda), så sprang jag och snodde med mig ett exemplar. Föredrar givetvis när allt är gjort från grunden, men det kanske blir bra!
Passade även på att köpa en tidning, om mat, som jag nu ska grotta ner mig i. Älskar tidningar. Om mat.



Tillökning



Matpepp har fått tillökning!

Efter ivriga diskussioner med temat mat och spridandet av pepp togs beslutet att jag, Malin, ska bidra med PEPP!

För att starta det hela så blir den en bild på mig när jag och Eleni gjorde ett tappert försök att göra petit-chouer. Peppen är enorm!


RSS 2.0