Flygande Jacob - snusk eller smask?

Nu en sväng till det ljuva åttitalskäket där det ständiga temat var exotik. Under denna period uppfanns kassler med ananas och flygande Jacob.

Frågan är nu om "Flygande Jacob" är en rätt som är rätt eller väldigt fel, banan och curry?
Jag letade runt på nätet efter orginalreceptet och upptäckte att det fanns delade meningar om det överhuvud skulle innehålla curry eller om det bara var grädde blandat med chilisås. Efter en flashback forumtråd kom jag fram till att det inte skulle innehålla curry men jag valde att tillsätta det i alla fall fär att spica upp.

Ingredienser:
4 kycklingfiléer eller en grillad kyckling
2 bananer
4 dl mellangrädde
1,5 dl chilisås
2 tsk curry
1 pkt bacon
jordnötter (eller kanske cashews?)

Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 225 grader. Använder du kycklingfiléer bör du skära dem i mindre bitar och försteka dem ordentligt innan de ska åka in i ugnen. Använder du en grillad kyckling river du av köttslamsor i en ugnstålig form, jag brukar även ha i skinnet då jag tycker att det är svingott men i många recept står det att man ska undvika det. Skiva bananerna i halvcentimer tjocka skivor och strö på kycklingen.


Hårdvispa grädde tillsammans med chilisåsen och curryn, bre sedan över den på kycklingen och bananerna. Grädda i 20 minuter eller tills grädden smälts ner till en sås. Knaperstek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper och glöm för guds skull inte att koka ris. När den är färdiggräddad, garnera med bacon och jordnötter!

Så var det gott? JA, DET VAR DEFINITIVT SMASK... Heidilicious såg till en början tveksam ut men hon älskar det lika mycket som jag gör, en favoriträtt fo'shizzle!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0