Beef and ale

Tvättdag, en dag med mycket väntan och lite action. Jag valde att ha "väntan" som tema för dagen och passade på att ägna mig åt saker som tar tid ett långkok och surdegsbrödsbakande i sann slowregi. Resultat = ett himla treatigt avslut på dagen!

Beef and ale-grytan:
500 g nötkött (använde själv högrev)
1 msk vetemjöl
2 morötter
1 purjolök
1 gul lök
2 selleristjälkar
1 burk tomatkross
3 lagerblad
5 dl ale (jag körde på en personlig favorit, Newcastle)
olivolja
salt och peppar

Hur gör man?
Jo, såhär gör man. Man skär samtliga grönsaker i grova bitar och köttet i 2 x 2 cm kuber. Man kör lite olivolja i en rymlig gryta på medelvärme och tillsätter grönsakerna och lagerbladen. Efter att de har svettats och mjukats upp aningen tillsätter man köttet och vetemjölet och blandar lite. Täcker man blandningen med ölen och tomatkrosset, saltar, pepprar och rör om för att sen låta det småputtra i tre timmar under lock medan man tvättar sina kläder!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0