Champinjonsoppa

 
Det är höst vilket betyder svampar och soppa, så jag gjorde svampsoppa!
 
Ingredienser:

500 g svamp (jag använde champinjoner)
1/2 gullök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
Smör
Cirka 1 l vatten eller buljong
1 msk mjöl
1,25 dl vitt vin
1,5 dl vispgrädde
salvia
salt och peppar
färsk persilja till garnering
 
Börja med att hacka gullök, purjolök och 2 hackade vitlöksklyftor, fräs i en rymlig kastrull i smör i några minuter utan att löken får färg. Tillsätt sedan vetemjöl och rör runt, addera lite vatten alternativt buljong i taget. Rensa och hacka svamp lägg i den i soppan lägg även i salvia efter smak (du kan tillsätta mer i slutfasen), låt sjuda under lock i cirka en kvart. Sleva upp en del av svampen och fräs den i smör med en pressad vitlöksklyfta i en stekpanna. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare värm soppan igen utan den kokar upp och rör nu ner vitt vin, grädde och den vitlöksfrästa svampen. Salta och peppra och ha eventuellt i lite mer salvia, servera när soppan är genomvarm med lite hackad persilja på toppen. Jag åt också färskt bröd med vitlöksost på till vegetariskt, höstigt gott!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0