Kyckling i tomatsås

Jag ville köpa en hel kyckling och göra något av det. Målet var styckandet men resultatet blev episkt!

1 hel kyckling
1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 gröna spetspaprikor
1 burk tomatkross
Lite vatten
Salt
Peppar
Oregano
Olivolja

Börja med att stycka kycklingen, dela den först i i mitten och skär sedan av låren. Dela låren i två bitar, klubba och lår. Skär sedan upp vingarna, och dela filen i 2-4 bitar. Hacka lökarna och paprikan fräs i olivolja i en rymlig kastrull tills löken blir genomskinligare och utan att den får färg. Tillsätt sedan kycklingbitarna, efter några minuter tillsätter du tomatkrosset och eventuellt lite vatten beroende på storleken på kycklingen. Efter drygt 20 minuter är kycklingen färdigkokt smaka då av med kryddorna. Voila typ grekiska receptet på kotopoulo kokkinisto (kyckling i tomatsås) servera med ris och fetaost!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0